HTML

Párás műanyag ablak

2015.08.29. 13:12 danikk91

A műanyag ablak párásodásának több fajta oka lehet, főleg extrém körülmények mellett, az viszont egy rendkívül érdekes dolog, hogy ha nagy-nagy hideg van, a műanyag ablak párásodását a mosdóban vagy a fürdőszobában egyszerűen meg lehet figyelni. A műanyag ablak szigetelési gondjaira utalnak tulajdonképpen, ha vízcseppek jelennek meg 2-3 centiméteres szélességben az ablak keretéhez közel, a műanyag ablak alsó szélén. Beszéljünk ennek következményéről és az okáról.

muanyag-ablak-paras-a-bloghoz.jpg

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a párás, nedves helyiségekben víz formájában kicsapódik a levegőben található páratartalom a helyiségek leghidegebb részein. Egy lakóhelyiségben több ilyen hideg rész van, de a leghidegebb a műanyag ablak táblája. Egyből eszébe jut az embereknek erről, hogy akkor miért nem párás az egész műanyag ablak, ennek viszont rendkívül egyszerű magyarázata van. Egy több évtizedes, egyrétegű üvegezéssel szerelt ablak esetében az ablaktábla egésze párás lesz, hiszen áthűl az üveg teljes belső felülete.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legfuteseskandallo.blog.hu/api/trackback/id/tr777743294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása